Online Diary .: 2012

! BaceSiniDulu !

My Photo
ChaeRin / Eqhah ♥
I’m trying to smile brightly but I don’t like it I’m not pretty, I’m not beautiful I'am not beauty QUEEN , I'am just beautiful me . :) hey everybody , wanna know me ? hehe , ofcouse can lah :) just add my FB acc :) --> http://www.facebook.com/ParkJiA21 do hit my fanpage sekali oke http://www.facebook.com/pages/Black-Jack/268234979911021 :) bye assalammualaikum ジ♥
View my complete profile

Tak Kenal Maka Tak Cinta ღ

Tak Kenal Maka Tak Cinta ღ
be nice sayang :) tak susah ken ? saye admire dengan kumpulan 2NE1 and BigBang . terutama sekali CL dan G-DRAGON ジ picture mereka baca post-post saye oke ジ disana ade picture-picture mereka ;P

Thursday, 12 April 2012

Blog Ku Tidak Ber+Update

assalamualaikum and hai kepada pembaca semua ? erm aku rase dah lame aku tak update blog :) bukan ape cume malas jer nak update , tak tau nak update ape :) sebab takde benda yang aku nak tulis . yelah aku bukan nye minat nak tulis tulis karangan nie ken heheh :) lagi pun sekarang nie aku fokus kepada PMR >< heheeh (aku pelajar cemerlang tau jangan memain)

so kalau korang tertanya tanya kemana menghilang nye aku ? korang carik lah aku di muka buku :) hehe korang tau kan muka buku aku punya name ? so IM lah or post lah kat wall aku :) kepada sesape yang belum add aku tuh korang add l;ah ye :)

oke aku rase takde ape lagi yang aku nak khabarkan pada korang :) kalau korang ingat aku sakit er , no lah aku sihat jer plus walafiat lagitu hehehe :) oke oll's bye see you again tomorrow or after that hehe bye :P assalamualaikum ♥
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 3 March 2012

Rindu Eqhah Tak ? ?

assalamualaikum and selamat malam semua :)) buat ape tuh ? eheh mesti sekarang nie ade yang tengah berdreaming ken ? heheh , korang yang tengah bace nie ! tanak pi berdreaming ker ? before korang berdreaming baik korang bace dulu entri aku ! heheh , wahh lame dah aku tak online ken ? update entry pon tak ! heheh , actually aku exam lah -.- tuh yang lame tak online tuh :)


eh eh gambar ape pulak nie ? heheh act tuh info aku kat MukaBuku :)) cuba tengok tuh , Lead Vocalist and Main Rapper lagi tuh , huahua :DD perasan gile aku :)) , entah bila mase agak nye YG Entertainment (syarikat pengurusan 2NE1) amik aku jadi trainee dorang aku pon tak tahu :)) heheh . kalau lah betul-betul aku dapat trainee dengan dorang kan best :)) perghh memang syokk lah ken ? dapat duduk kat Korea lagi tuh :) hehehe , 

btw semalam kan my dad beli kan aku Samsung Corby II perhgg melompat tinggi aku dapat phone tuh heheh :)) hari jadi aku seminggu lagi tapi hadiah dah dapat , mueheheh ♥ pasni aku nak mengutip hadiah dekat mama , kawan-kawan aku and mak-mak sedare aku hehehe :)
eh kayy hari dah lewat malam so sesapa yang mata dye dah macam orang isap gam tuh , korang pergi lah tido yer ? takot nanti kang mata tuh bengkak pulak sebab mengadap entry aku yang entah pape nie heheh :)

assalamualaikum :))

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 26 February 2012

Happy Birthday Lee ChaeRin Ssi !~

Birthday Girl

assalamualaikum and anyeonghasaeyo semua heheh :P hari nie berape hari bulan ehk ? erm 26 February ken ? eheh hari nie hari jadi admire kita lah , nak tau sape ? sape lagi kalau bukan si CL kan ? (lihat gambar di atas) huwaa hari nie birthday dye yang ker tutttt , hehehehrahsie  tak boleh bagi tau :D

kayy last thing nak cakap nie ialah wish aku untuk CL yang berbunyi begini 
 " happy birthday to you CL may God bless you :) I hope that you will always smile and happy :D last word from me do the best for your fans (BLACKJACK) CL ssii ! hwaaiting ! saranghae 2NE1 "

P/S even CL memang takkan bace pon entry aku nie , aku peduli ape kan ? so jangan nak kutuk ehk ? macam korang tak pernah cakap dekat gambar favourite idol korang ken ? hehehe :P kayy assalamualaikum :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 20 February 2012

wahhhh maluuu weyyhh '0'


assalammualaikum . hai semua :) sihat ker idak ? kalau tak sihat , bawak-bawak ler berehat >< yang sihat tuh bersyukurlah kepada NYA anda masih lagi bernafas pada saat ini ;>(Ceh tetibe jerk nak berfalsafah hari nie wweee ><)  dan kepada sesapa yang  sihat dan walafiat tuh , meh sini kita ramai-ramai bace post aku , huwaaaa :P

kayy's hari nie entri aku menceritakan storyy tentang malu nyee aku kat sekolah petang tadi >< wweeee . serious malu weyh -.- nie semua angkara LisaSurihani lah nie ! huh tak pasal-pasal aku yang di tolak oleh nye ! -.- pergh dah lah mase tuh si "DIE" ade kat dalam kelas ! weyh malu kot ><

kayy di pendek kan storyy cerita nyer sebenar cenggini , mase tuh aku tengah beborak dengan LisaSurihani , pastuh aku saje-saje lah nak picit Jerawat die tuh (dah berapa hari aku usha jer jerawat tuh :P)

! then die tahan tangan aku , tak kasi aku picit jerawat nye tuh -.- then aku terus coba dan mencoba . then mase tengah main-main nak picit jerawat tuh , aku terase macam nak jatuh dari kerusi , then aku pegang lah tangan si LisaSurihani . and mase aku nak pegang tangan die tuh tetibe dye tolak aku ! aku pon ape lagi kan , jatuh arh kat lantai ! yang syok nye posing aku mase jatuh tuh elok jerk bersila kat bawah >< huwa huwa . mase tuh semua budak kelas aku gelak , termasuk lah si "DIE" perghh malu weyh ><

aku yang memang cun nie boleh duduk jerk kat atas lantai tuh sambil marah-marah manja kat LisaSurihani ;P . muehhheheh >< then kawan aku si MinjiNa and AfifFa suruh aku bangun !~ hehhehe , the aku tanye kat dorang ade bunyik 'berdepek' tak time aku jatuh ? kalau ade buat malu jerk huahua :D then dorang kate takde , fuhh dalam hati lega gila :) dorang kate takde bunyi pape , dorang cuma cakap yang ade suare aku menjerit and tetiba aku dah ade kat atas lantai >< huarhuar segannn ~~~

akhir kata♥ , pasni aku dah insaf taknak lagi picit jerawat LisaSurihani . takut pisang berbuah dua kali muehehheh  kayy bye assalamualaikum ><


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 17 February 2012

Lirik Lagu Davichi & T-ara - We Were In Love 우리 사랑했잖아 Lyrics

*uri saranghaetjanha jebal nal ullijima
ojik naegen neo hanappunya
nuneul gamado boyeo gwireul magado deullyeo
jebal nal tteonagajima

eoduwotdeon nae sarme bichi doeeojun saram neomuna sojunghan saram
haru jinago tto jinado deo geuriwojyeo i norael haneun jigeumdo

*REPEAT

doraolgeot gataseo dasi olji mollaseo oneuldo neoreul gidaryeo
neoneun moreuji neon moreuji apahaneun nal i norael haneun jigeumdo

*REPEAT

RAP] sesanggwa neo duljunge taekharamyeon hana
nae jeonbul ppaeasado neoramyeon nan joha
najina bamina sarange nan mongmareun ja
neol ijen itja ireon naui gatjanheun dajimi tto dasi nareul ullyeo deullyeo
neoege baraneungeon ojik neoya
lyricsalls.blogspot.com
neo eobsin amugeotdo halsu eomneun naya
i norael deureumyeon jebal neo dorawa dorawa

saranghamyeon halsurok jeomjeom yawieoman ga
ojik naegen neo hanappunya
uri saranghaetjanha jebal nal ullijima
nal dugo tteonagajima

RAP] Yeah uh uh gyeolguk neon doraseo naneun tto magaseo
jajonsim da beorigo michincheok neol ttaraseo
gaseumi doeryeo nareul dageuchigo malhaesseo
sesange hanappunin neol irchineun mallaesseo
naneun tto utneuncheok geunyang meoljjeonghancheok
neoege bureuneun majimak naui i norae
jebal nal tteonagajim


P/S--> kayy saje jerk nak update entri macam nie >< so jangan marah ;>
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 16 February 2012

Yeahhhhh ~~~~



assalamualaikum warrahmatullah hiwabarokatuh >< dan salam jumaat semua :) buat sedang ape tuh ? hehe , petang petang jumaat nie , kaum adam mesti lah ker masjid ken ? ;> kaum hawa pulak , dimanakah anda ? hehe , dirumah lah kan ? ade sesape yang masih belum pulang dari rumah ? hah kemanakah anda pergi tuh ? baik pulang sebelum anda dicari ibu dan bapa anda :)

kayy aku malas nak cerita banyak just nak cakap nie , yang aku dapat masok Netball~~~ yeahhhh  . hahhaha excited giler aku hari nie >< . heheheh , btw nak mengucapkan banyak-banyak dan jutaan terima kasih kepada PrincessFadhlin dan adik ShaHizza :0 yang sudi mempromote akak kat cikgu , mueheheh >< LOL ♥ muaah siked :*

kayy korang yang tak bace entry aku yang lepas mungkin takkan paham pape ken ? so kalau tak paham tuh anda buat-buat paham jer lah yer ? takde pon kalau anda terlampau rajin , anda pergi lah cari entri lama aku yang bertajuk NETBALL ;> eh kayyy aku hanya mampu membebel sampai sini jer ,sebab aku nak mandi , nak makan and nak solat >< kayy tatta titti ttuttu :* assalamualaikum

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, 15 February 2012

Nettball ? -.-"

BF kita ><

assalamualaikum dan selamat malam semua :) kayy ahari nie malas nak intro panjang panjang , sebab aku nak story cerita hebak nie ! heheh ape yang hebak sangat nye tuh ? :S hehehe actually , kan kan tadi kan aku dengan LisaSurihani tunggu PrincessFadhlin main Nettball . then tetiba PrincessFadhlin pergi cakap kat cikgu yang aku boleh main Netball position GA and GS . perghh cikgu dah pandang aku , bebudak yang lain-lain and akak-akak senior semua dah pandang . pastu cikgu kate kayy awak masuk . bagi dia beep's-.-' eh eh cikgu nie , tanpa tanye aku dia terus suruh aku main ? 

then aku pon masuk gelangang , perghh mase dalam gelanggang tuh jantung aku punya lah berdengup laju -.-' sejuk jerk tangan aku tadi . bila game dah start , aku main punya lah terabur ;P hahha tetiba cikgu suruh aku keluar and dia ganti kan aku dengan ade sorang budak tuh :D 

then mase nak balek tuh cikgu tanye aku ," awak boleh main tak ? kalau boleh , awak buat lah betul-betul , saya tengah takde pemain nie " aku pon angguk jerk lah ken , pastuh cikgu kate , "besuk awak turun padang , awak buat betul-betul nanti saya pilih jadi wakil sekolah" whoohai , wakil sekolah cikgu ? alamak hai , main pon terabur , cikgu nak suruh wakil sekolah ? -.-' kayy inshaAllah saye try do the best esok ;)

kayy korang jangan lupe doa kan aku berjaya esok tau ? hihi , hope dapat masuk >< whooohuu ,

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, 14 February 2012

-untitled-


2NE1 TheCartoon :D

assalamualaikum warahmatullah hiwabarokatuh ! buat sedang ape tu ? hehe hari nie tak tau nak update tentang ape , sebab hari nie mood banyak terbang ker "DIE" heheh 

actually tengah sakit hati nie -.-' elok-elok kelas tambahan dibatalkan tapi disebab kan bebudak lelaki yang dengki -.- ktorang terpaksa gabung kelas dengan diorang grr sebal hati aku lah ! lagi-lagi mulut si "DIE" saje jer taknak kasi aku balik tau ! then aku pertgi lah jugak ken kelas tuh kan , sebab kesian tengok muke si "DIE" yang seperti nak melalak tuh !

kayy  then mase nak balekk , ade ternampak minah-minah Bo*** kat belakang sekolah tau , si LisaSurihani pulak pergi tunjuk kat aku ! dalam hati aku dah berbisik "bukan DIE selalu lepak situ ker ? " perghh mase aku tengah tunggu PrincessFadhlin , aku nampak si "DIE" baru keluar dari kelas dengan si "BERUK" . entah ape yangt dye cakap kat Beruk aku pun tak tau -.- suddently aku tengok si "DIE" menuju ke arah minah minah Bo*** tadi ! perggghh , geram siot aku ! aku pun tarik lisaSurihani blah dari situ -.-'

then dalam perjalanan aku nak blah dari situ aku berhenti jap dekat LiyaDina and LiaJama . then mase tuh aku dah maki-maki dah si "DIE" . LisaSurihani pulak tak habis cakap kat aku macam nie "habislah , die pergi jumpe Bo** doe " perghh bertambah menyirap aku dekat sidia ! -.-'

mase nak keluar dari sekolah tuh aku cakap kat LisaSurihani yang aku benci die ! then tetibe PrincessFadhlin tanye aku "sape weyh ?" then aku pon cakap lah si "DIE" lah ken ? sape lagi -.- then PrincessFadhlin cakap , ehh "tua'h lah dia" (sambil menunjuk kearah si DIE) perghh , mase tuh aku dah tersengih sengih jerk . LisaSurihani pulak cakap "die jalan dengan dak Sengal lah hahha" (buah hati LisaSurihani -.-) . hahah , sampai sekarang aku still tersengeh lagi bila teringat kan si "DIE"

Moral Of The Story --> si "DIE" tak seburuk yang aku bayang kan . hahah mungkin die tunjuk Bo*** tuh dekat si beruk kot ;> sebab si beruk tuh Bengap sikit .

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 13 February 2012

Jatuh Cinta ღ



assalammualaikum pembaca blogger :) buat ape tuh ? heheh hari nie post aku bertajuk "Jatuh Cinta" weeewwee jatuh cinta dengan siappe ? dengan blogg lah , muehheehehe , hari nie aku join satu ShoutBox yang bertajuk Fibox . first first agak boring sebab dorang macam sombong , tapi bila dah seminit dua gitu . terus jadi best gila bah >< heheh . btw Fibox tuh aku ade letak dekat bahagian bawah pandai-pandai lah korang nak daftar macammane yerr . heheh btw aku dapat banyak Blog Tuto yang best - best hikhik sukerr nyeeee .

eh oke lah aku nak tido besuk sekolah , dah berapa kali dah mak aku menjerit suruh tido oke bye :) assalamualaikum nite :*
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 11 February 2012

Manyak Baru Ma ! ღ

assalammualaikum ,semua :) oke hari nie aku nak tanye korang , bagaimane dengan belog aku ? cantek ker tidak ? hehe ,sorry kalau buruk ,yes aku mengaku belog aku agak crowded ken ?
sorry lah yer , aku nie bukn nye pandai nak mengedit belog nie :)
so aku hanya mampu menaip sampai sampai sini jer sebab tilam ku sudah memanggil hikhik >,<
assalammualaikum ღ
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 10 February 2012

++ Sayang Kau Tapi Benci Die ++

ღ BrockenHeartGirl ღ

assalammualaikum :) hye hye and hye semua . buat kah kalian pada waktu ini ? ber-Facebook atau ber-Blogwalking ? heheh , act hari nie nak update sikit tentang someone ღ but before nak tanye korang nie Blog gua cantek tak nie ? sorry lerr , tak habis edit lagi , hiehiew ;>

oke know aku nak start the real story :) act aku sebenar nye sayang dekat JKM :'( but aku macam dapat rase dye suke Chingu aku ! LisaSurihani tapi dari gaye JKM chingu-chingu aku semua kate JKM suka aku ! tapi aku memang menafi kan nye ! sebab siapa lah aku untuk diminati ken ? :') and pade mase yang same korang tau G-DRAGON ken ? gambar dye aku takde , tapi maybe korang pernah dengar ken ? act aku suka sayang die jugak ! tapi masalah nye dye nie ego lah ! dye pandai tau sorok rahsia dye ! and dye suka buat aku sakit hati dengan dye ! kekadang tuh rase macam dye lah HambaALLAH yang aku paling benci ! tapi makin aku marah , makin sayang ! betul lah kate orang tua-tua . Marah TandaNya Sayang ღ

act , aku nie seperti yang korang tau lah ken ? gemok ! Buruk ! Kulit Hitam ! tak mungkin lah ade yang suka aku ken ? anyway takesah lah kalau korang rase yang banyak post-post aku kat sini macam gedik ken ? ade aku peduli ? aku tak kacau kau so jangan kacau aku ! oke dear I'am Gonna Bath ! heheh act mase aku menaip nie mama ღ still memekak suruh mandi ! wwwweeee :) oke bye ! assalammualaikum :)

P/S --> Chingu = Kawan 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 27 January 2012

Letting You Go :')

assalamualaikum evelybody  , firstly aku nak cakap sorry sangat-sangat sebab entri kali nie , penuh dengan keshahduan , heheh gurau lah takde mane nye nak bershahdu-shahdu nie --' bukannya hari raye ye tak ? actually ken , aku seenar nya tengah berduka nie T_T . sape buat ? sape lagi kalau bukab ---> JKM kan ! aku malas nak cakap banyak jerk ! kang kalau aku cakap bertimbun-timbun kang ade pulak yang *Label aku Gedik ken --' so aku just nak korang tengok gambar nie and buat lah andaian sederi yer ? malas aku Ber-Telling banyak-banyak T_T --------------------->>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>





anda puas hati setelah menenung gambar diatas ? oke kalau tak puas hati pon , aku tak boleh nak cakap ape-ape sebab korang bukan nya ade depan aku ken ? so macam mane nak story ken ? eh oke lah , kalau tak puas tenung gambar tuh . tenung lah lagi yer ;) lama-lama pon takpe tak marah TT_TT .............

P/S-> jangan jadi macam aku ;)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 20 January 2012

Tolong Ajar Aku ! ...



assalammualaikum, hai hai all :) hari nie aku agak siked lembab , sebab aku tak tau macam mane korang buat note before enter Blogger korang ! alah note yang kekadang korang akan tulis begini --> 'assalamualaikum dah bace follow k ? terima kasih :)' hah tau ken ? kekadang ade jugak yang buat , bile orang nak copy dye keluar cam nie ' harap maaf tolong jangan buat lagi ' erm , aku nak buat cenggitu ! tapi tak tau ! korang tau ? ajar lah ! kedekut ilmu lah korang nie ! --' tak suke tau ! kalau korang terigin nak ajar aku <ececeh bukan main teringin lagi;P> nanti korang inbox aku dekat sini ---> http://www.facebook.com/groups/LyssaFaizureen/155448444568217/#!/ParkJiA21



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

You Are My Shy Boy ;>


assalammualaikum everybody ;) buat sedang ape tuh ? hehe actually kan , hari ni aku rase aku Demam lah ;(
demam rindu , sebab aku Rindu ShyBoy aku :( hukhuk , al-maklum lah , semalam aku tak datang sekolah sebab ade merentas desa ken ? so cikgu tak kasi cuti sebab minggu depan kan cuti seminggu (RayeChina) so terpakse lah aku buat cuti sendiri ! penadd kot dah lari jauh-jauh pastu kena pergi sekoplah eehhee >.< tapi serious nie aku rindu ShyBoy aku , ARGHHH !! seminggu nak tunggu lame tuh baii ! gila 10 hari baii nak menanti ! Cipan+Zi betol --' dah lah aku tak boleh nak text kau ! erhh !! gila lah baii aku benci Cutiii!!!!!

p/s : --->
jangan ikot perangai aku ! bila bagi cuti nak sekolah ,
bile sekolah nak cuti ! teehee :P
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 14 January 2012

Edit Lagi :)




assalamualaikum semua ? How Are You Today ? I'am Fine Thank You :) ececeh ber'speaking pulak aku hari nie ye , hehe actually aku nak suruh korang tengok Skin baru aku nie ! cantek tak ? hehe mesti lah *tak ken ? (dalam hati kate ye ) huhu . erm aku rase dah lame kan aku tak update \entry dengan photo K-POP ? ;) so hari nie aku post entry dengan gambar K-POP yeah !! oke entry kali nie aku sudahi dengan assalammualaikum peace yo ! ;>

*korang masih menanti sambungan untuk entri aku yang MacamSukeTapi ... ジtue ker ?
hehe sorry lah lain kali lah erk ?ღ  Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡  

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 13 January 2012

♥ KamiTerBudiman (3BUDIMAN) ジ

 

assalammualaikum , selamat petang dan selamat DLL semua ;) sedang buat ape tuh ? hehe oke entry kali nie aku masih lagi takkan sambung story aku yang semalam tuh sebab aku nak update entry kali nie , pasal kawan-kawan aku :) hehe , 
actually hari nie sekolah aku ade buat gotong-royong aku dan kawan-kawan yang rajin nie , semesti nye datang ken ? hehe tapi yang tak best nye kawan aku si LisaSurihani tuh tak datang :'( sebab die kena tolong mak die jage kedai (anak mak lah katakan ) . huhu , sedeyh aku die tak de anyway , biar pon die takde aku 
aku masih merus kan hari ini dengan kawan-kawan yang lain hehe , 

oke aku tak nak buang masa and buang tenaga lagi sebab aku nak suruh korang tengok gambar nie jer



 haha burukkan  ? ini semua angakara PrincessFadhlin ! die lah pergi pandai-pandai mengedit gambar-gambar nie , hehe actully gambar nie sebenar nya cenggini -->



oke-oke korang semua mesti nak tau kan sape die PrincessFadhlin ? hehe oke aku tunjuk kan 

dari kanan -> PrincessFadhlin + LiyaQas + Aku (tembam kan ? hehe ) + MaliNiss + MinjiNa 
oke dorang semua kawan aku hehe :) mereka tak cantek , tak cute , tak hebat , and tak hot -.-' tapi mereka ade sesuatu yang korang tak kan mungkin ade ,(maybe antare korang ade kot ) iaitu Kesetiaan , bukan setia dekat BoyFriends ! tapi setia kepada kawan haha ;> sayang korang lah mmuuaah :* siked huhu ♥
 kau ade ? takde kan  ? hehe 

oke guy's BTW aku nak cakap nie korang tau tak tak tadi si JKM datang ! wweee>.< hehe first-first aku ingat die dengan GD tak datang , yelah lelaki kan ? mane suke acare gotong-gotong royong nie , muehehe :P
aku siap buat status kat Fessbukk agy tau sebab aku tau die mesti tak datang punye , status aku berbunyi begi ni  ehem ehem 

awak tolong hadir besuk eh ?
nanti kite boring awak takde ;>
hiehiew ♥



begitu lah bunyi nye status aku tuh hiehiew ;> (status pun ade bunyi ) and aku betul-betul ingat bukan betul ingat jer , aku dah komfom dah yang die takkan datang , tapi mase perhimpunan nak start acare tuh korang tau tak aku nampak sape ? aku nampak si JKM aku punya lah terkejut abis sebab Mati-mati aku ingat die tak datang ! tapi rupe-rupenya die datang ! aku pon mase tuh dah tak tahu nak buat ape memang terkejut gile . hehe , naseb baik ade MinjiNa die lah yang menganti kan tempat LisaSurihani untuk menenang kan aku daripada panik hehe ,

eh eh k lhaa aku nak setop citer pasal JKM nanti entry aku jadi tajuk lain story lain pulak ken ? ;)


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

MacamSukeTapi ... ジ


assalammualaikum , hai anda-anda semua :) tengah buat ape tuh ? mesti boring kan mendung-mendung cenggini tak leh nak keluar pegi lepak-lepak , nak jumpa *BF pon takdapat ken ? hehe , oke aku tau korang semua mesti tertanya-tanya kan sape mamat yang tak berape handsome yang bernama JoKwangMin di atas kan ? actually dye Boyfriends aku , eh eh tersashul pulak ;P Boy friend's aku :) kitorang satu ***** . actually aku sebenar nye takde pape perasaan pape pon kat die , tapi sejak kawan baik aku --> LisaSurihani(lisasyafika) nie kate yang JKM(JoKwangMin) nie suke kat aku . aku dah mule segan bile berdepan dengan die , first-first actually aku sebenar nya digosip kan dengan kawan die iaitu ****(G-Dragon) . pade mulanya gosip antara aku dan GD nie bermula ialah ketika aku di tingkatan dua , mase tuh aku tak tau lah entah ubat ape yang dia dah tersalah makan agak nya , dia cakap aku nie comel -.-' . bagi korang yelah perkara biase tapi bagi aku luar biase , sebab aku dengan si GD nie tak pernah baik tau , kitorang dalam kelas selalu gaduh ! first-first aku tak kesah sangat , tapi lepas kawan aku si LisaSurihani nie dah heboh satu kampung , disitu lah tercetus nye Percintaan eh eh silap , Pengosipan antara aku dengan die , oke berbalek pade cerita yang asal . sebenar nye Konflik/Gosip antare aku dan JKM nie bermula pade tahun nie , disaat aku sedang berjuang untuk menduduki PMR tahun nie (form3 ler!!-.-') kisahnya bermula begini , actually di sekolah aku digelar Takasima oleh budak-budak , aku pon tak tau kenape diorang panggil aku macam tu , mungkin sebab bandan aku yang terlampau kiut nie kut , hehe :P .tapi si JKM nie jarang panggil aku Takasima , aku pon tak kesah sangat lah kan pade mule nye sebab itu hak diorang , and aku pon tak suke bile orang panggil aku macam tuh . and korang sendiri pon tau kan ? tahun nie aku kan dah dapat pangkat baru jadi PengawasKoperasi :) and lepas tu korang tau tak ape si JKM nie panggil aku ? die panggil aku Pinkky -.-'' grr mula-mula tuh aku segan lah jugak kan tapi lagi better lah dari die panggil aku Takasima --' and dah due kali die panggil aku Pinkky :)

sebenarnya mase aku tau yang die suke kat aku adalah mase aku dan kawan-kawan aku sedang sebok berborak tentang Admire masing-masing . lepas tuh kawan aku si LisaSurihani nie tetiba cakap kat aku yang si JKM nie suke kat aku , aku punya lah terkejut bile kawan aku cakap macam tuh . oke korang dengar eh perbualan kitorang ...

LS: weyh kau tau tak dak JKM suke kau doe !
Aku: ape die ?
LS:dak JKM suke kau !
Aku: heh(tersenyum sinis) kepala otak kau !
LS: betul weyh aku tak tipu aku selalu nampak die pandang-pandang kau . sejak dari form2 lagi .
Aku: kau tak payah lah nak buat citer gebang kau tuh .
LS: betul weyh , kan mase form2 aku minat die , die kan duduk belakang , aku kan selalu pandang belakang kekadang aku nampak die tengah tengok kau tenung kau .
Aku: (terdiam sambil memandang tepat kemuke LS)
LS: (LS menyambung storynye) lagi pon die mane ade panggil kau Takasima doe , kan die panggil kau Pinkky ! (LS tergelak )
Aku: heh (tergelak kecil sambil memikirkan kate-kate si LS , ade betul jugak kata kawan aku sorang nie ,

sehingga kan hari ini aku masih memikirkan kesahihan kate-kate kawan aku si LisaSurihani nie . and pagi tadi sebelum nak pegi perhimpunan pagi-pagi , pengawas datang and tutup lampu (nakwarning soh pergi perhimpunan) kawan aku si LisaSurihani nie masih sempat lagi memandang kearah si JKM nie ,and die cakap kat aku , '' dalam gelap pon jadi tengok kau'' aku yang tak tau pape nie tanye si LisaSurihani , ''sape ?'' ''alahai dak JKM ler ! sape lagi !'' aku terseyum kecil , nak pandang die maluu '0' !

kalau nak cerita lagi memang dah boleh buat karangan dah aku nie , so nanti-nanti ler aku sambung erk ? hehe penat ler!! ;P oke byebye :)
assalammualaikum ...

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, 11 January 2012

OtakBlur;>

TheCuteRapper /Gong-Minji




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 9 January 2012

Newly ジ


assalamualaikum :) hai semua , tengok skin kite cantek tak ? haha tau lah buruk .ken baru jer tukar tadi . anyway aku memang tak suke sangat kalau skin yang ala-ala pink-pink gitu . ececeh , jangan marah+terasa oke ? hehe :P eh eh aku nak cakap lain tadi , dah masuk ker lain dah kan . erm nanti kalau ade mase nanti aku edit lagi banyak-banyak . sampai jadi *Voge macam blog korang keh ?

eh eh , ke lhaa aku sudahi entry kali nie dengan assalamualaikum ジ

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 8 January 2012

* YEH *

assalamualaikum , ehem ehem ;) tengah buat ape tuh semua ? hehe , cer tengok Title for entry aku kali nie :) happy ken ? nak tau tak kenape aku happy hari nie , sebab mama dapat Laptop ! yehh :D syok gile sebab tak payah lah aku nak berebut dengan Brother aku kalau nak online ken ? tapi mama kate kalau nak online gune Laptop kene mintak Permision mama dulu , hehe :P anyway Ty lah mama sayang mama sangat <3 muahh siket :* hehe , tapi kan online gune Laptot ken , lembab lah , tak suke aku -.-' tapi nak buat macam mane ken ? dah Brother aku guna *PC terpaksa lah aku guna Laptop :)
oke , aku tau korang semua mesti dah bosan dengar aku asyik Bercende jer kan so aku nak out dulu :) assalamualaikum :)






> sorry entry kali nie takde gambar sebab dalam Laptop kosong takde pape , and aku malas nak download :) kemaafan anda amat dihargai oleh saye :) <
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 7 January 2012

Newly ジ

                       2NE1LeeChaeRin/CL -  
              TheOneAndOnlyBaddestFemale

assalamualaikum :) hai semua , tengok skin kite cantek tak ? haha tau lah buruk .ken baru jer tukar tadi . anyway aku memang tak suke sangat kalau skin yang ala-ala pink-pink gitu . ececeh , jangan marah+terasa oke ? hehe :P eh eh aku nak cakap lain tadi , dah masuk ker lain dah kan . erm nanti kalau ade mase nanti aku edit lagi banyak-banyak . sampai jadi *Voge macam blog korang keh ?

eh eh , ke lhaa aku sudahi entry kali nie dengan assalamualaikum ジ
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

-Untitle-

                                BigBang V.I,P


assalamualaikum :) hai korang semua sedang buat ape tu ? tiada buat papa kan ? sebab tuh korang tengok *entry nie . haha , actually aku tengah boring nie taktau mau buat apa . lagi pon tinggal sorang je kat rumah .
ade sesapa yang nak teman kan ? hihi boleh juga , erm oke nak tanye nie sape di antara kalian minat *K.O.R.E.A ? *PutsYourHand'sUp siket . muehhehe . mesti ramai kan yang minat . alolo . korang minat kumpulan ape erk ? citer lhaa siket :) heheh , k kalau ade pape nak story-story abaout KOREA korang ADD jer aku kat FB boleh ken ?
assalamualaikum :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

! AndaPengunjungKe !

♥ IHeart'sYou ♥

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen