Online Diary .: January 2012

! BaceSiniDulu !

My Photo
ChaeRin / Eqhah ♥
I’m trying to smile brightly but I don’t like it I’m not pretty, I’m not beautiful I'am not beauty QUEEN , I'am just beautiful me . :) hey everybody , wanna know me ? hehe , ofcouse can lah :) just add my FB acc :) --> http://www.facebook.com/ParkJiA21 do hit my fanpage sekali oke http://www.facebook.com/pages/Black-Jack/268234979911021 :) bye assalammualaikum ジ♥
View my complete profile

Tak Kenal Maka Tak Cinta ღ

Tak Kenal Maka Tak Cinta ღ
be nice sayang :) tak susah ken ? saye admire dengan kumpulan 2NE1 and BigBang . terutama sekali CL dan G-DRAGON ジ picture mereka baca post-post saye oke ジ disana ade picture-picture mereka ;P

Friday, 27 January 2012

Letting You Go :')

assalamualaikum evelybody  , firstly aku nak cakap sorry sangat-sangat sebab entri kali nie , penuh dengan keshahduan , heheh gurau lah takde mane nye nak bershahdu-shahdu nie --' bukannya hari raye ye tak ? actually ken , aku seenar nya tengah berduka nie T_T . sape buat ? sape lagi kalau bukab ---> JKM kan ! aku malas nak cakap banyak jerk ! kang kalau aku cakap bertimbun-timbun kang ade pulak yang *Label aku Gedik ken --' so aku just nak korang tengok gambar nie and buat lah andaian sederi yer ? malas aku Ber-Telling banyak-banyak T_T --------------------->>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>





anda puas hati setelah menenung gambar diatas ? oke kalau tak puas hati pon , aku tak boleh nak cakap ape-ape sebab korang bukan nya ade depan aku ken ? so macam mane nak story ken ? eh oke lah , kalau tak puas tenung gambar tuh . tenung lah lagi yer ;) lama-lama pon takpe tak marah TT_TT .............

P/S-> jangan jadi macam aku ;)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 20 January 2012

Tolong Ajar Aku ! ...



assalammualaikum, hai hai all :) hari nie aku agak siked lembab , sebab aku tak tau macam mane korang buat note before enter Blogger korang ! alah note yang kekadang korang akan tulis begini --> 'assalamualaikum dah bace follow k ? terima kasih :)' hah tau ken ? kekadang ade jugak yang buat , bile orang nak copy dye keluar cam nie ' harap maaf tolong jangan buat lagi ' erm , aku nak buat cenggitu ! tapi tak tau ! korang tau ? ajar lah ! kedekut ilmu lah korang nie ! --' tak suke tau ! kalau korang terigin nak ajar aku <ececeh bukan main teringin lagi;P> nanti korang inbox aku dekat sini ---> http://www.facebook.com/groups/LyssaFaizureen/155448444568217/#!/ParkJiA21



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

You Are My Shy Boy ;>


assalammualaikum everybody ;) buat sedang ape tuh ? hehe actually kan , hari ni aku rase aku Demam lah ;(
demam rindu , sebab aku Rindu ShyBoy aku :( hukhuk , al-maklum lah , semalam aku tak datang sekolah sebab ade merentas desa ken ? so cikgu tak kasi cuti sebab minggu depan kan cuti seminggu (RayeChina) so terpakse lah aku buat cuti sendiri ! penadd kot dah lari jauh-jauh pastu kena pergi sekoplah eehhee >.< tapi serious nie aku rindu ShyBoy aku , ARGHHH !! seminggu nak tunggu lame tuh baii ! gila 10 hari baii nak menanti ! Cipan+Zi betol --' dah lah aku tak boleh nak text kau ! erhh !! gila lah baii aku benci Cutiii!!!!!

p/s : --->
jangan ikot perangai aku ! bila bagi cuti nak sekolah ,
bile sekolah nak cuti ! teehee :P
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 14 January 2012

Edit Lagi :)




assalamualaikum semua ? How Are You Today ? I'am Fine Thank You :) ececeh ber'speaking pulak aku hari nie ye , hehe actually aku nak suruh korang tengok Skin baru aku nie ! cantek tak ? hehe mesti lah *tak ken ? (dalam hati kate ye ) huhu . erm aku rase dah lame kan aku tak update \entry dengan photo K-POP ? ;) so hari nie aku post entry dengan gambar K-POP yeah !! oke entry kali nie aku sudahi dengan assalammualaikum peace yo ! ;>

*korang masih menanti sambungan untuk entri aku yang MacamSukeTapi ... ジtue ker ?
hehe sorry lah lain kali lah erk ?ღ  Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡  

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 13 January 2012

♥ KamiTerBudiman (3BUDIMAN) ジ

 

assalammualaikum , selamat petang dan selamat DLL semua ;) sedang buat ape tuh ? hehe oke entry kali nie aku masih lagi takkan sambung story aku yang semalam tuh sebab aku nak update entry kali nie , pasal kawan-kawan aku :) hehe , 
actually hari nie sekolah aku ade buat gotong-royong aku dan kawan-kawan yang rajin nie , semesti nye datang ken ? hehe tapi yang tak best nye kawan aku si LisaSurihani tuh tak datang :'( sebab die kena tolong mak die jage kedai (anak mak lah katakan ) . huhu , sedeyh aku die tak de anyway , biar pon die takde aku 
aku masih merus kan hari ini dengan kawan-kawan yang lain hehe , 

oke aku tak nak buang masa and buang tenaga lagi sebab aku nak suruh korang tengok gambar nie jer



 haha burukkan  ? ini semua angakara PrincessFadhlin ! die lah pergi pandai-pandai mengedit gambar-gambar nie , hehe actully gambar nie sebenar nya cenggini -->



oke-oke korang semua mesti nak tau kan sape die PrincessFadhlin ? hehe oke aku tunjuk kan 

dari kanan -> PrincessFadhlin + LiyaQas + Aku (tembam kan ? hehe ) + MaliNiss + MinjiNa 
oke dorang semua kawan aku hehe :) mereka tak cantek , tak cute , tak hebat , and tak hot -.-' tapi mereka ade sesuatu yang korang tak kan mungkin ade ,(maybe antare korang ade kot ) iaitu Kesetiaan , bukan setia dekat BoyFriends ! tapi setia kepada kawan haha ;> sayang korang lah mmuuaah :* siked huhu ♥
 kau ade ? takde kan  ? hehe 

oke guy's BTW aku nak cakap nie korang tau tak tak tadi si JKM datang ! wweee>.< hehe first-first aku ingat die dengan GD tak datang , yelah lelaki kan ? mane suke acare gotong-gotong royong nie , muehehe :P
aku siap buat status kat Fessbukk agy tau sebab aku tau die mesti tak datang punye , status aku berbunyi begi ni  ehem ehem 

awak tolong hadir besuk eh ?
nanti kite boring awak takde ;>
hiehiew ♥



begitu lah bunyi nye status aku tuh hiehiew ;> (status pun ade bunyi ) and aku betul-betul ingat bukan betul ingat jer , aku dah komfom dah yang die takkan datang , tapi mase perhimpunan nak start acare tuh korang tau tak aku nampak sape ? aku nampak si JKM aku punya lah terkejut abis sebab Mati-mati aku ingat die tak datang ! tapi rupe-rupenya die datang ! aku pon mase tuh dah tak tahu nak buat ape memang terkejut gile . hehe , naseb baik ade MinjiNa die lah yang menganti kan tempat LisaSurihani untuk menenang kan aku daripada panik hehe ,

eh eh k lhaa aku nak setop citer pasal JKM nanti entry aku jadi tajuk lain story lain pulak ken ? ;)


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

MacamSukeTapi ... ジ


assalammualaikum , hai anda-anda semua :) tengah buat ape tuh ? mesti boring kan mendung-mendung cenggini tak leh nak keluar pegi lepak-lepak , nak jumpa *BF pon takdapat ken ? hehe , oke aku tau korang semua mesti tertanya-tanya kan sape mamat yang tak berape handsome yang bernama JoKwangMin di atas kan ? actually dye Boyfriends aku , eh eh tersashul pulak ;P Boy friend's aku :) kitorang satu ***** . actually aku sebenar nye takde pape perasaan pape pon kat die , tapi sejak kawan baik aku --> LisaSurihani(lisasyafika) nie kate yang JKM(JoKwangMin) nie suke kat aku . aku dah mule segan bile berdepan dengan die , first-first actually aku sebenar nya digosip kan dengan kawan die iaitu ****(G-Dragon) . pade mulanya gosip antara aku dan GD nie bermula ialah ketika aku di tingkatan dua , mase tuh aku tak tau lah entah ubat ape yang dia dah tersalah makan agak nya , dia cakap aku nie comel -.-' . bagi korang yelah perkara biase tapi bagi aku luar biase , sebab aku dengan si GD nie tak pernah baik tau , kitorang dalam kelas selalu gaduh ! first-first aku tak kesah sangat , tapi lepas kawan aku si LisaSurihani nie dah heboh satu kampung , disitu lah tercetus nye Percintaan eh eh silap , Pengosipan antara aku dengan die , oke berbalek pade cerita yang asal . sebenar nye Konflik/Gosip antare aku dan JKM nie bermula pade tahun nie , disaat aku sedang berjuang untuk menduduki PMR tahun nie (form3 ler!!-.-') kisahnya bermula begini , actually di sekolah aku digelar Takasima oleh budak-budak , aku pon tak tau kenape diorang panggil aku macam tu , mungkin sebab bandan aku yang terlampau kiut nie kut , hehe :P .tapi si JKM nie jarang panggil aku Takasima , aku pon tak kesah sangat lah kan pade mule nye sebab itu hak diorang , and aku pon tak suke bile orang panggil aku macam tuh . and korang sendiri pon tau kan ? tahun nie aku kan dah dapat pangkat baru jadi PengawasKoperasi :) and lepas tu korang tau tak ape si JKM nie panggil aku ? die panggil aku Pinkky -.-'' grr mula-mula tuh aku segan lah jugak kan tapi lagi better lah dari die panggil aku Takasima --' and dah due kali die panggil aku Pinkky :)

sebenarnya mase aku tau yang die suke kat aku adalah mase aku dan kawan-kawan aku sedang sebok berborak tentang Admire masing-masing . lepas tuh kawan aku si LisaSurihani nie tetiba cakap kat aku yang si JKM nie suke kat aku , aku punya lah terkejut bile kawan aku cakap macam tuh . oke korang dengar eh perbualan kitorang ...

LS: weyh kau tau tak dak JKM suke kau doe !
Aku: ape die ?
LS:dak JKM suke kau !
Aku: heh(tersenyum sinis) kepala otak kau !
LS: betul weyh aku tak tipu aku selalu nampak die pandang-pandang kau . sejak dari form2 lagi .
Aku: kau tak payah lah nak buat citer gebang kau tuh .
LS: betul weyh , kan mase form2 aku minat die , die kan duduk belakang , aku kan selalu pandang belakang kekadang aku nampak die tengah tengok kau tenung kau .
Aku: (terdiam sambil memandang tepat kemuke LS)
LS: (LS menyambung storynye) lagi pon die mane ade panggil kau Takasima doe , kan die panggil kau Pinkky ! (LS tergelak )
Aku: heh (tergelak kecil sambil memikirkan kate-kate si LS , ade betul jugak kata kawan aku sorang nie ,

sehingga kan hari ini aku masih memikirkan kesahihan kate-kate kawan aku si LisaSurihani nie . and pagi tadi sebelum nak pegi perhimpunan pagi-pagi , pengawas datang and tutup lampu (nakwarning soh pergi perhimpunan) kawan aku si LisaSurihani nie masih sempat lagi memandang kearah si JKM nie ,and die cakap kat aku , '' dalam gelap pon jadi tengok kau'' aku yang tak tau pape nie tanye si LisaSurihani , ''sape ?'' ''alahai dak JKM ler ! sape lagi !'' aku terseyum kecil , nak pandang die maluu '0' !

kalau nak cerita lagi memang dah boleh buat karangan dah aku nie , so nanti-nanti ler aku sambung erk ? hehe penat ler!! ;P oke byebye :)
assalammualaikum ...

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, 11 January 2012

OtakBlur;>

TheCuteRapper /Gong-Minji




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 9 January 2012

Newly ジ


assalamualaikum :) hai semua , tengok skin kite cantek tak ? haha tau lah buruk .ken baru jer tukar tadi . anyway aku memang tak suke sangat kalau skin yang ala-ala pink-pink gitu . ececeh , jangan marah+terasa oke ? hehe :P eh eh aku nak cakap lain tadi , dah masuk ker lain dah kan . erm nanti kalau ade mase nanti aku edit lagi banyak-banyak . sampai jadi *Voge macam blog korang keh ?

eh eh , ke lhaa aku sudahi entry kali nie dengan assalamualaikum ジ

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 8 January 2012

* YEH *

assalamualaikum , ehem ehem ;) tengah buat ape tuh semua ? hehe , cer tengok Title for entry aku kali nie :) happy ken ? nak tau tak kenape aku happy hari nie , sebab mama dapat Laptop ! yehh :D syok gile sebab tak payah lah aku nak berebut dengan Brother aku kalau nak online ken ? tapi mama kate kalau nak online gune Laptop kene mintak Permision mama dulu , hehe :P anyway Ty lah mama sayang mama sangat <3 muahh siket :* hehe , tapi kan online gune Laptot ken , lembab lah , tak suke aku -.-' tapi nak buat macam mane ken ? dah Brother aku guna *PC terpaksa lah aku guna Laptop :)
oke , aku tau korang semua mesti dah bosan dengar aku asyik Bercende jer kan so aku nak out dulu :) assalamualaikum :)






> sorry entry kali nie takde gambar sebab dalam Laptop kosong takde pape , and aku malas nak download :) kemaafan anda amat dihargai oleh saye :) <
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 7 January 2012

Newly ジ

                       2NE1LeeChaeRin/CL -  
              TheOneAndOnlyBaddestFemale

assalamualaikum :) hai semua , tengok skin kite cantek tak ? haha tau lah buruk .ken baru jer tukar tadi . anyway aku memang tak suke sangat kalau skin yang ala-ala pink-pink gitu . ececeh , jangan marah+terasa oke ? hehe :P eh eh aku nak cakap lain tadi , dah masuk ker lain dah kan . erm nanti kalau ade mase nanti aku edit lagi banyak-banyak . sampai jadi *Voge macam blog korang keh ?

eh eh , ke lhaa aku sudahi entry kali nie dengan assalamualaikum ジ
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

-Untitle-

                                BigBang V.I,P


assalamualaikum :) hai korang semua sedang buat ape tu ? tiada buat papa kan ? sebab tuh korang tengok *entry nie . haha , actually aku tengah boring nie taktau mau buat apa . lagi pon tinggal sorang je kat rumah .
ade sesapa yang nak teman kan ? hihi boleh juga , erm oke nak tanye nie sape di antara kalian minat *K.O.R.E.A ? *PutsYourHand'sUp siket . muehhehe . mesti ramai kan yang minat . alolo . korang minat kumpulan ape erk ? citer lhaa siket :) heheh , k kalau ade pape nak story-story abaout KOREA korang ADD jer aku kat FB boleh ken ?
assalamualaikum :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, 4 January 2012

First Day :)

assalamualaikum :) hai semua , amacam sch tadi best ?
haha aku punye lhaa segan tadi . tapi akhirnya aku yang happy dari yang lain
haha . anyway seronok lhaa ken , sebab dapat jumpa kawan-kawan :)
and tahun nie gua PMR pergh seram nieyh . haha anyway aku dah berazam nak belajar tahun nie tamo main-main .
hehe :) oke that's all mama marah *ONLINE lame-lame ;P

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, 3 January 2012

-Untitle-

 

                                         PrettyBoy = BigBang

alahai aku tak suke betul lhaa ! kenape mesti 'SEKOLAH' besuk ?
takde hari lain ker ? furr aku benci sekolah lhaa !
anyway this time entry aku bersama gambar K-POP  :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 2 January 2012

- ♥ -

aku bo bo bo bo bosan ! purr , tengah tengah hari nie takde pape nak buat lah pulak -.-'
oke post kali nie aku bagi korang tengok gambar GROUP KOREAN iaitu ------>
Wassup ! we 2NE1 gua minat gile be dengan dorang . dah lhaa cantek ish hai rase nak jadi
macam dorang jer semua gua nak tiru hukhuk .
 ini picture 2NE1 baru habis practice dance dorang . * Natural Beauty tau -.-'



 ini 2NE1 versi  *SWEETPOTAETOES* harhar memang lhaa teramat CUTE ♥ 




ini pulak 2NE1 versi *cartoon . actually nie cover Album untuk Single dorang iaitu #HATEYOU!
 
   

yang nie picture kegemaran aku :) cover untuk Mini Album #UGLY

oke that's all for today . :) nanti aku upload lagi gambar-gambar K-POP kegemaran aku 
annyeong ! byebyebye ! assalamualaikum :)  ♥   

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tidak Mungkin (part II)


                      PRETTY BOY + HANDSOME GIRL

eh eh , besuk berape hari bulan erk ? 04/01 eh ?
oh tidak besuk sch ker ? nie yang tak suke nie . segan lhaa nak pergi sch dengan baju baru bagai ,
pihak kerajaan tak boleh bagi cuti lagi sebulan ker ? macam sekejap jer rase cuti tahun nie kan ?
korang rase tak yang cuti tahun nie sekejap ? tak macam cuti cuti yang lepas ,
huhh ! terpakse lhaa aku kene pergi sch esok kan ?
anyway rendu jugak nak jumpa kat kawan-kawan ken .
al-maklum lhaa *Sebulan lebih tk jumpa lhaa kata ken ,
hurhur :) anyway ken aku tak tau nak tulis ape kat sini . sebab aku tak minat nak menulis panjang-pangjang nie . haha:D
 oke lhaa baek aku stop sekarang kalau tak , nanti aku *Melalut ke lain . :)

#PEACEYORR
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tidak Mungkin





OMG macam tapercaye jerk yang aku dah form 3 ,
tak ready lagi untuk *PMR -.-' rase-rasenye boleh ker aku skor ? macam tayakin jerk ,
harhar . anyway aku rindu kawan-kawan aku nie , al-maklum lhaa dhgaa sebulan lebih kan
tak jumpe ;( hewhew , anyway lusa bukak sekolah ,
aku happy dan aku segan sebabnye aku jadi pengawas kod , *PINK lagi tuh ,
err :| segan kod , kalau warne lain tak pe jugak , tulhaa haritu gatal sangat pegi eply pengawas tuh sape suruh kan ? eheh , aku dhaa penad nie , nak tido pon ye gak nie ,
oke nite all's salam :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

! AndaPengunjungKe !

♥ IHeart'sYou ♥

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen